fredag, juni 23, 2006

Domare som huvudperson

Domare som huvudpersoner Den domare som märks minst under en match är den bästa domaren. Så ska en känd TV-profil ha sagt. Det ligger mycket i det. Domare som försöker "stjäla showen" och spela huvudperson i matchen finns det tyvärr gott om. En domare ska absolut inte gå in och avgöra en match där det står och väger, speciellt inte döma straff i ett tveksamt läge.

I matchen Tunisien – Ukraina fick det sistnämnda laget en alltför billig straff i den 70:e minuten. Milan-anfallaren, Shevchenko, snubblade över sina egna ben och föll lätt. Shevchenko satte bollen säkert i mål. Känns som Ukraina inte har nåt att göra i en åttondel. Vad händer om lagets enda stjärna i Shevchenko går sönder? Då ser det mörkt ut. Men en man gör inget lag dock. Respass next för Ukraina!

Har det hänt tidigare att en och samma spelare blivit varnad tre gånger under samma match? Inte vad jag känner till. Nu har det inträffat iaf. Under matchen mellan Kroatien - Australien varnades den kroatiske backen Josip Simunic. Normalt brukar det röda kortet åka upp efter två varningar. Den engelske domaren Graham Poll fortsatta medverkan i VM är högst osäkert. Fifa har startat en utredning. Fortsättning följer…

Nu hoppas jag på skärpning från domarnas sida. Ska det vara så svårt att handplocka kompetenta domare till ett fotbolls VM?
Google
 
Web sportsugen.blogspot.com