onsdag, juni 28, 2006

Fotbolls VM utan de stora överraskningarna

Fotbolls VM tar ett uppehåll till på fredag då kvartsfinalerna inleds. Vi har storlagen Brasilien, England, Tyskland, Frankrike och Argentina kvar. Uppstickaren heter Ukraina. Ukraina känns dock inte som någon het utmanare. De hade enormt med tur mot Schweiz. Trots att Italien inte imponerat so far känns de för starka. Jag tror att Italien får en lätt resa.

Överraskningarna har uteblivit och vi får inget nytt Sydkorea eller Turkiet. Inte heller nåt nytt Grekland. Lite synd. Det behövs hungriga och pigga uppstickare. Lag som Frankrike, England och Argentina har känns lagom ljumma. Brasilien har inte gått på full kapacitet, far from it, men har ändå kört över sina två senaste motståndare med 4-1 och 3-0. Har de en högre växel att lägga in får dom anses som huvudfavoriter.

Tyskland är det enda lag som imponerat rakt igenom. De gör massor med mål och har ett ungt och hungrigt lag på hemmaplan. Samtidigt känns det inte som de blivit alltför hårt testade. Costa Rica kunde i sin inledningsmatch göra 2 mål. Försvaret har sen dess inte blivit så prövat. Hur ska de gå mot mer försvarsstarka lag. Det är den stora frågan.

Förväntningarna var stora på Sverige. Men jag hade en olustig känsla ända sen första matchen mot Trinidad. Jag anade vart det barkade, men hoppas in i det sista. Det är mycket som gått snett i förberedelserna. En enda träningsmatch med ordinarie lag räcker inte för att spela ihop ett lag. Halvskadade och spelare ur form. Framförallt var inte den gyllene trion Henke-Zlatan-Ljungberg i sitt bästa lag. Ljungberg får klart godkänt dock. Zlatan nätade inte en enda gång och Henke brände en viktig straff som kunde ha tagit oss in i matchen mot Tyskland. Dom kan inte få annat än underkänt.

Försvaret såg trögt och långsamt ut mot Tyskland. Jag hoppas det satsas på framförallt två nya mittbackar till nästa landslagssamling.

VM uppehåll till på fredag. Då har man nåt att se fram emot till helgen...
Google
 
Web sportsugen.blogspot.com